Dementa Alzheimer reprezinta 50-70% dintre dementele varstnicilor. Ea afecteaza aproximativ 8% dintre persoanele de peste 65 de ani si 30% dintre cele de peste 85 de ani, fiind a 7-a cauza de mortalitate la nivel mondial.

Este foarte important sa ne dam seama ca inainte de a fi cifre si statistici pacientii cu Alzheimer sunt oameni. Ne sunt parinti, bunici, frati si surori, soti si sotii. Prin tratament, acestia pot fi mai multa vreme alaturi de noi, prin tratament amintirile lor nu se mai pierd, amintirile noastre cu ei devenind tot mai numeroase.

Societatea Romana Alzheimer doreste sa aduca imbunatatiri asupra calitatii vietii varstnicului in Romania. Ne propunem sa realizam aceasta prin usurarea accesului la serviciile medicale specializate si cresterea calitatii si complexitatii acestora pana la un nivel comparabil cu serviciile disponibile pe plan mondial.

Avem rugamintea sa fiti alaturi de noi in initiativa de promovare a normalitatii in societatea romaneasca si sa ne oferiti sprijinul dumneavoastra. Orice ajutor este binevenit!

Sa nu-i uitam pe cei ce uita! Implica-te!

SRA pe Facebook